Seurainfo

Etelä-Juvan Erämiehet ry

Metsästysseuran perustava kokous pidettiin Teivaan koululla 24.05.1959, perustavassa kokouksessa oli läsnä 18 metsästyksestä kiinnostunutta henkilöä. Metsästysseuran perustaminen katsottiin tarpeelliseksi ja sen nimeksi päätettiin yksimielisesti Etelä-Juvan Erämiehet. Ensimmäiseen johtokuntaan valittiin Seppo Ravi, Paavo Sutinen, Aleksanteri Miettinen, Edvard Penttinen sekä Viljo Jämsä. Järjestäytymiskokouksessaan johtokunta valitsi ensimmäiseksi puheenjohtajaksi opettaja Seppo Ravin ja sihteeriksi Viljo Jämsä.
Muut seuran perustajajäsenet olivat Aaro Asikainen, Leevi Auvinen, Veikko Juutilainen, Timo Laukkanen, Tauno Miettinen, Eino Miettunen, August Myyryläinen, Eino Myyryläinen, Erkki Närhi, Leevi Pietikäinen, Heikki Purhonen, Niilo Pylkkänen sekä Arvi Turunen. Yhdistysrekisteriin seura hyväksyttiin 25.03.1960.

Seuran jäsenmäärä kasvoi nopeasti, koska välittömästi perustavan kokouksen jälkeen ensimmäisessä yleisessä kokouksessa seuraan liittyi jo 20 uutta jäsentä. Tänä päivänä jäseniä on 154 joista 9 on kunniajäseniä, jäsenmäärä on pynyt viime vuodet melko vakiona, koska vuonna 1989 jäseniä oli 138, vuonna 1999 jäseniä oli 140, vuonna 2009 jäsenmäärä oli 151.
Seuramme puheenjohtajina ovat toimineet Seppo Ravi, Viljo Jämsä, Olavi Roikonen, Aaro Asikainen, Markku Vihavainen, Mauri Syrjäläinen, Ari Penttinen, Pekka Auvinen, Sami Immonen sekä Esa Karvinen, joka on seuran nykyinen puheenjohtaja.

Seuran metsästysalueet ovat vakiintuneet Levänomaisilta Purholaan, Soiniemelle, Koikkalaan, Maaralaan, Pihlajansaloon ja Teivaaseen. Metsästysalueen pinta-ala on tällä hetkellä 11545 ha josta kaikelle metsästykselle on 8731 ha, maanomistajia 275. Alueessa ei ole tapahtunut merkittäviä muutoksia, ainoastaan muuttuneet olosuhteet ovat aikojen saatossa hieman muokanneet metsästysalueita. Esimerkiksi Pihlajasalon alue liitettiin alueeseen 1970-luvulla sen jälkeen kun tuli tieyhteys mantereeseen. Samoin Hiidenmaan puolella olevat alueet on pääsääntöisesti poistuneet seuran alueista juurikin muuttuneiden kulkuyhteyksien vuoksi.

Etelä-Juvan Erämiehet ry on vireä metsästysseura, jolla on hyvät mahdollisuudet toimia myös jatkossa. Suhteet sidosryhmiin ja ennen kaikkea maanomistajiin ovat kunnossa ja metsästys tulee aina säilyttämään tärkeän aseman maaseudun ihmisten keskuudessa. Lisäksi metsästyseuratoiminta on täältä muualle muuttaneille seuran jäsenille tärkeä kontakti kotiseutuun ja sen ihmisiin. Jotta toiminta jatkuu vireänä myös tulevaisuudessa, metsästysseuraamme tulee saada myös uusia metsästäjiä toimintaan mukaan. Hirvikannan, ja tulevaisuudessa myös petokannan, säätely ei onnistu muuten kuin toimivien metsästysseurojen avustamina. Seuramme metsästäjät kunnioittavat luontoa ja noudattavat lakeja, metsästystä harrastamme aina kestävyysperiaatteella riistakantoja vaalien.
Seuramme on kiitollinen maanomistajille hienoista seuduista, joilla voimme eränkäyntiä perinteitä vaalien harjoittaa.

Kiittäen,

Etelä-Juvan Erämiehet ry.

Toimihenkilöt

Puheenjohtaja Esa Karvinen 0405406279
Sihteeri Niko Karvinen 0503548263

nikokarvinen198@gmail.com

Johtokunta

  • Veijo Tiusanen
  • Pekka Auvinen
  • Sami Immonen
  • Jarmo Tiainen
  • Ilpo Purhonen
  • Hannele Turakainen
  • Vesa Hämäläinen

Jäseneksi

Jäseneksi voi hakea alla olevalla lomakkeella tai voit tehdä myös vapaamuotoisen hakemuksen. Palauta hakemus sihteerille tai lähetä sähköpostia seuran sähköpostiin, etelajuvaneramiehet@gmail.com. Jäsenhakemus lähetetään vuoden loppuun mennessä ja jäsenhakemukset käsitellään seuran vuosikokouksessa alkuvuodesta.

Jäsenhakemus